Office Interior Refurbishment at Rolls Royce

Rolls-Royce

 

Client – Rolls-Royce
Value – £600,000
Location – Warwick
Date Completion – July to August 2012 (6 weeks)

 

 

 

Client Brief

Rolls Royce required a fast track fit-out of new office space within an existing office complex to their ‘Global Accommodation Standard’. The 13,000 sq ft open plan space needed glass partitioning, meeting rooms, individual study rooms, a server room and modern kitchen, all incorporating the latest technology.

 
MITIE working in collaboration with Rolls Royce

Our commercial team worked with Rolls Royce to develop a guaranteed maximum price cost model. Early involvement with the client and working under an NEC contract enabled us to collaborate on value engineering exercises during the design stage, targeting waste and reducing expenditure. The construction phase involved reconfiguring the internal layout and installing new full height glass and stud partitions. New ceilings, heating and cooling systems and ICT installations were installed before high end finishes including brushed stainless steel furniture and bespoke joinery were layed throughout, for immediate occupation by the client.

 
The End Result

Rolls Royce’s Head of Workplace Transformation stated “Some of these projects have been ground breaking for us, in delivering new agile office environments, whilst others have been business as-usual refurbishments to make the space more attractive and efficient. I would like to offer my thanks to MITIE for their effort, determination and drive to deliver these projects.”